Головна
Блог
Автоматизація невеликого магазину

Автоматизація невеликого магазину

Чи потрібна автоматизація невеликим магазинам і якщо потрібна, то навіщо. Необхідність в автоматизації великих національних роздрібних мереж ні у кого не викликає сумнівів, але думки розділяються, коли мова заходить про автоматизацію маленького магазину.

[heading header_type=”h2″ header_align=”center”]Автоматизація магазину роздрібної торгівлі[/heading][vc_column width=”1/1″]

Занадто маленький магазин, асортимент невеликий, покупців мало, торгового персоналу також, та й бюджет на автоматизацію досить скромний. Але ж і невеликим роздрібним магазинам важливо контролювати і управляти бізнес-процесами. Для управління продажами важливо аналізувати конкурентів, ціноутворення, маркетинг. Для управління запасами аналізуються продажі, відстежуються залишки, здійснюється оперативне замовлення товарів. Робота з клієнтами передбачає розширення клієнтської бази, програми лояльності, зворотний зв’язок. Також з точки зору управління фінансами необхідно контролювати взаєморозрахунки з постачальниками, розраховувати зарплати.

Власнику невеликого магазину доводиться здійснювати оперативне управління самостійно, включаючи аналітику, планування і контроль виконання. Навіть маленька помилка може обернутися великими втратами.

Найбільш популярний аргумент проти автоматизації маленького магазину – це дорого. Однак якщо порівняти варіант автоматизації торгівлі для маленького магазина і фінансові втрати неавтоматизированного підприємства через несумлінність співробітників, затримок замовлення продукції, незадоволених покупців – аргумент про дорожнечу спростовується.

В середньому автоматизація маленького магазину окупається протягом 6 місяців, а вигоди від оптимізації управлінських бізнес-процесів стає очевидною відразу, як тільки Ви починаєте використовувати облікову систему в операційній роботі.

Варіанти автоматизації торгівлі для маленького магазину:

  1. Фасувати ваговий товар (сир, ковбаса, кондитерські вироби) до надходження на прилавок, ще на складі. Для цього на складі потрібно встановити електронні ваги з функцією друку етикеток зі штрих-кодами. Після надходження товарів на прилавок, викладати його.
  2. Зважувати товар на касі (овочі, фрукти). Тоді касир за допомогою електронних ваг без друку етикеток зважує товар, вводить код товару. При цьому вартість відображується автоматично.

Тобто продавець-касир швидко і безпомилково обслуговує і розраховує покупця, скануючи штрих-код товару за допомогою сканера штрих-кодів, зважує товар за допомогою електронних ваг.

Дані про поточні продажі доступні власнику невеликого магазину відразу в онлайн режимі, що зручно для аналізу поточних залишків і продажів, оперативного формування замовлень постачальникам, для формування збалансованого асортименту без затоварення магазину.

Завдяки автоматизації торговельних процесів невеликого магазину, можна збільшити товарообіг, знизити витрати і збільшити прибуток. А також власник маленького магазину отримує інструмент для прийняття ефективних управлінських рішень і подальшого розвитку.

Ми надамо Вам консультацію по автоматизації невеликих магазинів і торговому обладнанні для автоматизації торгівлі маленьких магазинів, зателефонуйте за номером +38 (044) 207-39-55!

[button type=”info” size=”lg” label=”Замовити демонстрацію ABM Retail” modal=”1235″]

Автоматизируйте управление запасами в вашей сети

ABM Inventory позволит обеспечить высокий уровень наличия товара и не создать излишки на складе pushpin

Близькі по темі

Чем полезен семинар по управлению запасами
Дякуємо за звернення.

Ми цінуємо, що ви зацікавились саме нашими продуктами. Один з наших співробітників зв'яжеться з вами найближчим часом. Гарного дня!